Selecteer een pagina

BANDLEDEN

ANJA – zang

Anja vormt samen met Marlous het vocale hart van Brandtastic.
Anja: “Ik haal heel veel plezier uit het doen van backing vocals. Het is een kunst om met een perfect passend achtergrondkoortje een harmonie te creëren waardoor de leadstem nog mooier wordt en daar geniet ik van.”

Divers
Haar muziekstijl is heel divers te noemen. Anja: “Dat loopt van Eva Cassidy, The Eagles en Dire Straits. Maar er staan ook muzikanten tussen zoals Ludovico Einaudi, Maan en Queen.”

Sinds 2018 hoort Anja bij Brandtastic. “Een gemengde club muzikanten bij elkaar staat elke week garant voor een avond ontspanning en gezelligheid. Ik kan niet wachten om met deze club nog vaak op te treden,” aldus de veelzijdige zangeres.

Kenmerkend
Anja is het muzikale gehoor en geweten van Brandtastic. Als de rest het even niet meer weet zingt Anja de partij feilloos voor.

 

MARLOUS – zang

De liefde voor muziek was er bij Marlous al vroeg en is er nog steeds.
Als jong meisje groeide ze op met Simon & Garfunkel, The Beatles, Queen maar ook met de nodige klassieke muziek. Marlous: “In mijn puberjaren verschoof dat naar R&B, pop- en housemuziek. Inmiddels heb ik een allround muzieksmaak met een lichte voorkeur voor funk.”

Talent
Ze is een dijk van een zangeres en samen met Anja vormt ze een geweldig vocaal duo dat vrijwel alle stijlen aankan. Solo of in sterke samenzang, ze zingt het.
“Ik voel me enorm op mijn plaats in Brandtastic, ook omdat we ons steeds meer definiëren als band. Ik hoop dat we dit vasthouden en nog heel veel leuke optredens kunnen verzorgen.”

Kenmerkend
Marlous is een van de stabiele en rustgevende factoren van de band. Ze maakt zich ogenschijnlijk nergens druk om en swingt graag mee op de muziek.

PIETER – gitaar

Na zes jaar les was hij die klassieke pianomuziek wel zat en stapte Pieter over op de elektrische gitaar. 
Om zijn studie te bekostigen keerde hij noodgedwongen terug naar de toetsen om in restaurants ‘niets-aan-de-hand muziek’ te spelen. Pieter: “Niet altijd even spannend maar je leert dan wel om te zien hoe muzieknummers zijn opgebouwd.”

Smaak
Een paar van zijn favoriete bands zijn Peter Frampton, Van Halen, Chickenfoot en Joe Bonamassa. Het ruigere werk derhalve. Maar ook in de soul, funk en popnummers van Brandtastic voelt hij zich thuis. “Ik ben muzikaal breed georiënteerd en samen muziek maken blijft toch het leukste wat er is. Zeker met deze groep liefhebbers”, aldus Pieter.

Kenmerkend
Pieter heeft hij een breed scala aan gitaren, want elk nummer krijgt de gitaar die het verdient. Daarnaast verzorgt hij de marketing en communicatie van Brandtastic.

GEERT – gitaar

Nadat hij als jonge tiener op de camping in Spanje een lokale coverband Still got the Blues van wijlen Gary Moore hoorde spelen, wist hij het zeker: ‘Dat wil ik ook kunnen!’
Na klassieke lessen op de Spaanse gitaar speelt hij zowel akoestisch als elektrisch. Geert: “De akoestische gitaar blijft echter wel mijn eerste en grootste muzikale liefde.”

Stijl
Hij luistert naar uiteenlopende muziekstijlen zoals folk, blues en (pop)rock en hij voelt zich geïnspireerd door artiesten als The Eagles, Simon & Garfunkel en John Mayer. “In de band ben ik vooral op zoek naar het plezier van samen muziek maken”, aldus de vrolijke snarenplukker.

Kenmerkend
Geert kan op de akoestische gitaar de kenmerkende klank en aanslag van de mooiste nummers recreëren. Daarnaast is hij befaamd om zijn bijzondere gevoel voor humor.

TON – basgitaar

Ton is ‘the bass man’ van de band.
Samen met drummer Paul legt hij het muzikale fundament van Brandtastic. Onmisbaar derhalve.

In een eerder leven trok Ton samen met de Top 100 band ‘Satellite’ door heel Zuid-Nederland. Maar sinds enkele jaren komt deze ervaring ten goede aan de Brandevoortse band.

Liefhebber
Als echte muziekman geniet hij van elke repetitie en elk optreden.
Ton: ”Ik krijg steeds weer opnieuw kippenvel als we de eerste maten spelen van een nummer zoals ‘Show me the way’ of ‘Easy Lover’.

Kenmerkend
Ton is de niet-benoemde bandleider. Als hij zegt ‘Links boven!’ beginnen we opnieuw om het elke keer weer beter te doen.

PAUL – drums

Omdat zijn broer een drummer voor zijn bandje zocht werd kleine Paul gebombardeerd tot bandlid. 
Op 12 -jarige leeftijd stond hij al op de regionale podia ‘zijn best te drummen.’

Met tussenpozen zat hij in verschillende bands en in Brabant heeft hij op vrijwel elk podium gestaan. Paul: “Na een periode zonder band begon het toch weer te kriebelen. Ben ik toch weer op zoek gegaan.” Sinds 2017 speelt hij bij Brandtastic.

Liefde voor muziek
Paul’s muzikale voorkeur ligt bij 80’s bands als The Police, Rush en Dire Straits maar ook Deep Purple en Led Zeppelin. Ook heeft hij ondertussen andere muziekstijlen leren waarderen. Hij is dan ook een all-round drummer die elk nummer met de juiste energie weet te benaderen.

Kenmerkend
Paul drumt bij voorkeur op gevoel en is op zijn best als hij en de band één zijn, los van wat er afgesproken is of wat de originele uitvoering is. Paul speelt ‘live’: altijd en overal!

LEON – toetsen

Léon maakt al zijn hele leven muziek. Als 14-jarige begonnen op een kerkorgel, speelt hij nu op piano, synthesizer en een ouwe Hammond.

Het is Léon’s doel om de meest mooie klanken en akkoorden te maken en dat de muziek staat als een huis. Léon: “Bij muziek maken hoort ook creativiteit en dus is het altijd leuk om een nummer een persoonlijke touch te geven. En als dan het plaatje om naar te kijken ook nog eens klopt, dan wordt het pas echt leuk.”

Naast Brandtastic doet Léon meer. Hij speelt in een duo voor bijzondere gelegenheden en maakt af en toe een uitstapje als zanger waarbij hij het meerstemmig zingen van koortjes het leukst vindt. De rockmusical Jesus Christ Superstar was tot nu toe zijn hoogtepunt. 

Ook begeleidt hij jeugdband CHPTR2, een club jongeren die met hun pop- rock- en soulmuziek menig festivalpodium op stelten zetten.  

Kenmerkend
Léon is een kei in arrangeren en daagt de band uit als het gaat om podiumpresentatie.  

CLARK – altsax

Clark is een laatbloeier. Hij speelt pas een aantal jaar altsaxofoon maar is nu niet meer te missen in de band.

Drive
De repetities betekenen voor hem het begin van het weekend en is een echte uitlaatklep na vaak een drukke werkweek. Clark: “Heerlijk om met elkaar muziek te maken en ik kan vaak niet wachten om weer nieuwe nummers te gaan spelen.” Clark is gek op 80’s muziek met vooral mooie blaaspartijen.

“Brandtastic is voor mij een groep geweldige mensen waarbij ik me op mijn gemak voel en die elkaar stimuleren om beter te gaan spelen”, aldus de sympathieke saxofonist.

Kenmerkend
Clark is de organisatorische motor van Brandtastic.

MARJOLEIN – altsax

Van de harmonie tot Brandtastic.
Al jong begon ze op de blokfluit om snel over te stappen op de alt saxofoon bij de harmonie. Uiteindelijk komt ze bij de band Doe Mar Wa uit Bakel terecht. Daar speelt Marjolein veel mooie optredens en doet ze veel ervaring op maar uiteindelijk besluit ze toch om te stoppen met muziek maken.
Na 3,5 jaar muziekloosheid blijf het toch kriebelen en vindt ze een geheel nieuwe uitdaging bij Brandtastic.

Marjolein: “Het leuke hier is dat je muziek maakt maar op een totaal andere manier dan ik gewend ben. Mijn voorkeuren qua muziek zijn enorm divers maar de voorkeur gaat wel naar live muziek en mooie blazerspartijen.”

Kenmerkend
Marjolein is de muzikale coach van de blazerssectie. Ze trekt de mannen mee en laat ze beter blazen.

BART – trombone

Bart heeft een geschiedenis liggen in de harmonie, de big-band én de fanfare. Een toekomst trouwens ook, want hij blijft, naast Brandtastic, de fanfare trouw. Al was het maar om ‘muzikale meters’ te maken.

Toen hij werd gevraagd om de trombonepartij in te spelen voor een uit te brengen single, kreeg hij in de gaten hoe het is om in een band te spelen.

Bart: “Dat blijkt nog leuker te zijn dan ik had gedacht. Met een kleine club muzikale en gezellige mensen samen aan een nummer werken is geweldig. Iedere repetitie opnieuw leggen we de lat weer ietsje hoger.”

Bart luistert graag naar Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden, maar evenzogoed naar Jacques Brel of De Dijk. Af en toe kun je hem ook wel eens in een jazzcafé treffen en voor de noodzakelijke dosis blaasgeweld valt hij telkens terug op Tuba Skinny, een jazzband uit New Orleans.

Kenmerkend
Bart slaagt erin om met zijn trombone de sound van de hele blazerssectie op te tillen.